28. veljača 2018

100 milja Istre, utrka u kojoj morate svijetliti

Datum najveće, ultra trail utrke u regiji opasno se približava. Jeste li spremni?

Što trebate znati o utrci “100 milja Istre”?

Utrka se održava se svake godine u travnju, a ove godine počinje u petak, 06. travnja i traje do 08. travnja.

Cijeli događaj obuhvaća nekoliko utrka. Prva utrka je duga 100 milja ( 170 km) i starta u Labinu u petak u 17.00 sati. Druga po težini starta u Lovranu u petak u ponoć i duga je 109,7 km. Treća utrka je duga 67 km a četvrta i najkraća je duga 41 km.

I da, nije rano već sada pisati o utrci koja se održava u travnju.

Na utrku se prijavljuju ljudi sa svih strana svijeta s ciljem da “pokore” jednu od najtežih i najduljih staza u Hrvatskoj - put od Labina do Umaga, dug čak 170 km.

Staza slijedi označene etape koje se protežu kroz prirodu Istre, a trkači moraju savladati značajne visinske razlike i jedinstvene izazove.

Najveća ljepota je u tome što trkači imaju priliku proći kroz starovjekovne ulice, prekrasne šume i blatne doline i kanjone te vidjeti panorame koje oduzimaju dah.

Od 2016. godine 100 milja Istre je uvrštena u Ultra-Trail World Tour (UTWT), koji čini elitna skupina od samo nekoliko prestižnih svjetskih utrka.

Kako pobijediti u utrci?

Naglavne svjetiljke su najbitniji dio opreme za kada trčite po mraku.Faktori koji tijekom natjecanja imaju ključnu ulogu u pobjedi su:

- fizička spremnost i kondicija trkača

- velika mentalna snaga

- kvalitetna oprema

Velik dio utrke trči se noću, što trkačima predstavlja dodatan izazov i napor. Kako se trči kroz šumu i neosvijetljena područja, osim dobrih tenisica i udobne odjeće, oprema bez koje se ne može su svakako svjetiljke.

Ledlenser naglavne svjetiljke

Ledlenser svjetiljke pružaju homogeni, široki snop svjetla pa vam mrak neće predstavljati nikakav problem.

Važno je spomenuti da su njihovim naprednim sustavom fokusiranja (AFS) oduševljeni svi profesionalni trkači, ali i sportski stručnjaci te ekstremni sportaši koji ih za ovu priliku svakako preporučuju.

SE05 Ledlenser naglavna svjetiljka je dostupna u dvije boje i pruža maksimalno slobodno kretanje. XE019R Ledlenser naglavna svjetiljka je najbolji izazov za svakog avanturista. Njezina dva Led svjetla imaju razne funkcije koje su korisne u svim situacijama.

Nema smisla trčati sa svjetiljkom u ruci, zar ne?

Svi sudionici moraju imati obaveznu opremu, među kojom je i naglavna svjetiljka. Ledlenser svjetiljke se savršen izbor za svakog trail trkaća.

Izrazito su lagane i udobne za nošenje te nude mnogobrojne funkcije koje su prilagodljive svakoj situaciji koja vas čeka, bez obzira koliko težak izazov bio.

Uz svjetiljku možete nabaviti i dodatke pomoću kojih se svjetiljka lakše pričvršćuje na kacigu, punjač i baterije, te dodatke za mogućnost ugradnje kamere u slučaju da želite snimiti put kojim trčite.

Otkrili smo vam tajnu, a sada je red na vama. Samo hrabro i ne sumnjajte u svoju pobjedu! :)

Pogledajte bogatu ponudu naglavnih svjetiljki

Natrag
Zatvori

Kolačići i druge tehnologije za praćenje vaših preferenci mogu se koristiti na ledlenser.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica ledlenser.hr funkcionirala.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih akcija, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. Više o kolačićima i kako i ledlenser.hr koristi pročitajte u našim Uvjetima poslovanja.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.
Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu kreiranja korisničkog profila, a radi poboljšanja kupovine i korištenja web usluge. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.
Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi kupovine i isporuke proizvoda na željenu adresu. 
Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.
Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka. 
Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu realizacije kupovine i dostave proizvoda. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.

Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi isporuke proizvoda na željenu adresu.

Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

Slažem se s Uvjetima privatnosti

Slažem se s Uvjetima privatnosti. 

Slažem se s Uvjetima privatnosti.