25. rujan 2019

Jesenske avanture u prirodi

Jesenske aktivnosti na otvorenom

By Matt Marenić

Vjerujem da smo nakon dugog i vrućeg ljeta svi jedva dočekali ove hladnije, jesenske dane. Lišće još nije u potpunosti počelo mijenjati boje, ali za koji tjedan će i to.

Jesen kao jedno šareno godišnje doba daje nam puno mogućnosti da budemo aktivni te provedemo mnogo vremena na otvorenom.

Niže temperature i malo kiše ne moraju biti razlog da bi se zatvorili unutar svoja četiri zida.

Ono što bismo prije svega trebali napraviti je zaključiti da  - LOŠE VRIJEME NE POSTOJI!

Odaberite omiljenu aktivnost i pokrenite se

Kada ovu mantru ponovimo nekoliko puta, spremni smo za novu avanturu uz znanje da nam ništa ne može pokvariti dan. Šalu na stranu, ali stvarno je istina da loše vrijeme ne postoji. Na nama je samo da odlučimo - hoćemo li ostati sjediti na kauču ili biti aktivni.

Mislim da ne treba previše dvojiti da se ovaj drugi izbor uvijek na kraju pokaže pobjedničkim, premda nam se možda taj dan baš i ne ide van.

Neke od aktivnosti kojima se možemo baviti ove jeseni su npr. planinarenje, odlazak u prirodu, trčanje, lov, ribolov…

Ne postoji loše vrijeme, samo loša oprema!

Svaku od navedenih aktivnosti je prije svega dobro isplanirati, da nas priroda ne bi zatekla nespremne. Prije svega valja proučiti mjesto na kojem želimo npr. planinariti.

Provjeriti da su staze kojima planiramo ići dobro označene, a naravno nije loše niti da imamo u mobitelu spremljene “offline mape”. Za svaki slučaj, kako bi GPS mogli koristiti i bez mobilnog signala.

Još važnije, dobro se opremite

Dobro je spremiti i par stvari u ruksak, koje bi nam trebale postati sastavni dio opreme. To je prije svega prva pomoć, astro folija i dobra svjetiljka.

Logično je zašto uvijek uza sebe treba imati prvu pomoć. Nikada ne znaš što ti se može dogoditi, a u toj se maloj kutijici nalaze stvari koje ti zaista mogu spasiti život.

Slično je i s astro folijom. Ako se slučajno izgubite u šumi tijekom sve hladnijih noći, ova će folija zaštiti tijelo od smrzavanja.

Što se tiče svjetiljke, na nama je da odaberemo koja bi nam najviše odgovarala, naglavna ili ručna. Kada nas na izletu uhvati mrak, dobra svjetiljka osvijetlit će nam put. Kod svjetiljke svakako pripazite da ima kvalitetnu lampu, dobra vodootporna svojstva i punjive baterije koje će nam dugoročno uštedjeti novac, a i barem malo pomoći u zaštiti prirode bez koje ne možemo.

Ukoliko još niste pronašli svoju savršenu svjetiljku, provjerite Ledlenserovu outdoor seriju naglavnih i ručnih svjetiljki, koje su idealni pratioci za sve aktivnosti u prirodi.

Praktičnim tipovima svidjet će se najmanja svjetiljka iz Outdoor serije - MT10, koja je ujedno kompaktna i snažna. Ima prekidač na glavi svjetiljke, što uvelike olakšava rukovanje i može se puniti bilo gdje u svijetu pomoću USB-a  3.0. Za ljubitelje naglavnih svjetijlki, dobar izbor bila bi MH10 punjiva svjetiljka sa 600 lumena.

Ako se bavite različitim aktivnostima, odaberite onaj model koji može pokriti više područja. Recimo, naglavna lampa se može bez problema koristiti za planinarenje i trčanje dok ručnu možete kombinirati za lov i ribolov.

Što god odlučite, samo hrabro naprijed!

Naglavne svjetiljke

Natrag
Zatvori

Kolačići i druge tehnologije za praćenje vaših preferenci mogu se koristiti na ledlenser.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica ledlenser.hr funkcionirala.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih akcija, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. Više o kolačićima i kako i ledlenser.hr koristi pročitajte u našim Uvjetima poslovanja.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.
Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu kreiranja korisničkog profila, a radi poboljšanja kupovine i korištenja web usluge. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.
Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi kupovine i isporuke proizvoda na željenu adresu. 
Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.
Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka. 
Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu realizacije kupovine i dostave proizvoda. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.

Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi isporuke proizvoda na željenu adresu.

Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

Slažem se s Uvjetima privatnosti

Slažem se s Uvjetima privatnosti. 

Slažem se s Uvjetima privatnosti.