18. ožujak 2020

Kako što bolje organizirati prostor garaže

garaža, parkiranje

Za mnoge garaža nije samo mjesto gdje parkiraju svoj automobil ili drugo vozilo, već i radionica u kojoj provode mnogo vremena. Zato je važno prije svega napraviti dobru organizaciju prostora.

Što je sve važno kod uređenja garaže

Ako garažu koristimo za parkiranje automobila prvenstveno bi sav prostor trebalo isplanirati tako da oprema i alat ne ometaju ulazak automobila te izlazak iz istog. Zvuči kao nešto što se podrazumijeva, no u mnogim garažama se zbog neorganizacije događa da vrlo malo prostora ostaje za otvaranje vrata i izlaz iz automobila. Stoga je najbolje što više opreme i alata spremiti unutar zidnih i stropnih polica i kutija. Njih možemo organizirati prema kategorijama. Tako ćemo što manje stvari imati na podu što će nam pomoći da se neometano krećemo unutar radionice. Imajte na umu da stvari koje pričvršćujete na strop ili zid budu postavljeni na siguran način kako ne bi došlo do ozljeda.

U samom prostoru trebalo bi odrediti gdje će biti postavljen radni stol i ostali predmeti koji zauzimaju najviše prostora. Pri tome valja voditi računa gdje nam se nalazi priključak za struju. Osim alata i opreme za radionicu dobro je na određeno mjesto staviti kantu za smeće i pribor za čišćenje te odrediti gdje ćemo držati zaštitnu radnu odjeću. Također nemojte zaboraviti na sigurnost. Oprema za pružanje prve pomoći te aparat za gašenje neizostavan su dio svake garaže i radionice. Razmislite želite li koristiti radionicu tijekom cijele godine. Ako je odgovor potvrdan, trebalo bi razmisliti o grijanju prostora tijekom zimskog perioda godine. Također postoji mogućnost nakupljanja plijesni i gljivica u prostorima bez ventilacije i grijanja. U suhoj i toploj prostoriji električni alat je dugoročno bolje očuvan, a dobra toplinska izolacija ujedno smanjuje pojavu propuha i gubljenja dragocjene topline.

Savjeti za reorganizaciju stvari u garaži

Odvojite dan, vikend ili dva kako biste se riješili nepotrebnih stvari iz garaže i što bolje riješili nered u istoj. Neka vam članovi obitelji ili prijatelji pomognu oko čišćenja i organizacije jer ćete posao obaviti brže i uz druženje ugodnije. Pregledajte koje stvari stvarno trebate, a koje ćete maknuti iz garaže.

Predmeti koji se vjerojatno nalaze u vašoj garaži uključuju:

  • Sportska i hobi oprema
  • Blagdanski ukrasi i ostale sezonske stvari
  • Vrtlarski alati i pribor
  • Alat za domaćinstvo
  • Automobilski pribor i alati
  • Smeće i recikliranje
  • Boje i zapaljive tvari

 

Kada ste odredili čega se trebate riješiti, odvojite stvari u tri hrpe – koje ćete baciti, reciklirati i pokloniti. Nakon što ih sortirate, možete započeti s čišćenjem garaže i slaganjem preostalih stvari na police i u ormare. Također je sada pravo vrijeme da uklonite mrlje s betonskih podova ili obojite zidove te vrata garaže.

Dobra rasvjeta je ključna za svaku radionicu

Bez obzira opremate li radionicu za osobnu ili profesionalnu upotrebu, dobra rasvjeta jedan je od ključnih elemenata svake radnje. Neovisno o tome radi li se o stolarskoj, elektrotehničkoj ili automehaničarskoj radionici, uz kvalitetna i praktična rasvjetna tijela svaki zadatak bit će odrađen s lakoćom.

Radna svjetiljka Ledlenser IF8R s maksimalnom jačinom od 4500 lumena omogućava optimalno osvjetljenje uz maksimalno trajanje baterije do 12 sati. Reflektor koji osvjetljava svaki kut i površinu bez obzira koliko je nepristupačna. Osim što je samostojeći također ima mogućnost dodatne regulacije nagiba i jačine osvjetljenja. U sebi ima ugrađen magnet, zahvaljujući čemu prianja na željezne podloge kao što su polica ili radijator. Ako je izvor svjetlosti postavljen na većoj udaljenosti, reflektorom se može upravljati putem mobitela.

 

 

 

 

 

 

Punjiva naglavna svjetiljka Ledlenser H4R pak osvjetljava cijelo vidno polje tako da su objekti koji se nalaze u perifernom vidnom polju vidljivi. Lampica je smještena s prednje strane dok je napajanje na suprotnoj strani što čini ovu naglavnu svjetiljku savršeno balansiranom i udobnom za nošenje. Kako bi bili sigurni da nikada nećete ostati bez osvjetljenja, H4R treperi kako bi vas upozorio da je punjiva baterija blizu isteka te da se možete prebaciti na back –up mode. Pakiranje dodatno sadrži punjive baterije i USB kabel.

Natrag
Zatvori

Kolačići i druge tehnologije za praćenje vaših preferenci mogu se koristiti na ledlenser.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica ledlenser.hr funkcionirala.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih akcija, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. Više o kolačićima i kako i ledlenser.hr koristi pročitajte u našim Uvjetima poslovanja.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.
Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu kreiranja korisničkog profila, a radi poboljšanja kupovine i korištenja web usluge. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.
Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi kupovine i isporuke proizvoda na željenu adresu. 
Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.
Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka. 
Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu realizacije kupovine i dostave proizvoda. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.

Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi isporuke proizvoda na željenu adresu.

Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

Slažem se s Uvjetima privatnosti

Slažem se s Uvjetima privatnosti. 

Slažem se s Uvjetima privatnosti.