05. srpanj 2023

Spremno zakoračite u sezonu avanturističkih sportov

S prvim ljetnim danima ljubitelji adrenalina i ekstremnih sportova izlaze iz svojih kuća i kreću u nove sportske pobjede. Bilo da se radi o biciklizmu, jedrenju, planinarenju ili kojem drugom sportu na otvorenom, jedno je sigurno: nepredviđeni izazovi i neočekivane nesreće koje zahtijevaju hitnu pomoć vrebaju iza ugla. Zato je važno unaprijed se na njih pripremiti.

Iako su mnogi ljetnu sezonu već otvorili, pronašli savršene biciklističke staze, završili školu jedrenja ili kupili opremu za planinarenje i spremno kreću u nove avantureLedlenser je tu sa savjetima za uspješno planiranje sportskih aktivnosti.

 

 

Sve opasnosti avanturističkih sportova

Većina nije svjesna koliko sportske aktivnosti na otvorenom mogu biti opasne ako se ne pridržavate pravila ili nemate adekvatnu opremu. Početna točka svih aktivnosti jest pravilno naučiti koristiti međunarodni SOS signal. Nikad ne znate kada će vam zatrebati, a može vam spasiti život.

Ono što vas može dovesti u opasnost, često je izvan vaše kontrole. Oluja na moru, grmljavinsko nevrijeme u planinama, odroni s planina koji ugrožavaju promet na cesti… Ne možete predvidjeti te situacije, ali na njih morate biti spremni kad navučete planinarske cipele ili sjednete na svoj bicikl. Svako naizgled bezopasno putovanje može se pretvoriti u neugodnu i opasnu avanturu. „Stoga je“, tvrdi Christian Schiester – iskusni ultramaratonac, moreplovac i Ledlenserov ambasador, „od posebne važnosti da ne nosite u svom ruksaku samo nužnu opremu, već i potrebnu zaštitu od kiše i sunca", a mi bismo tu dodali i – obavezan alat i pribor za prvu pomoć!

 

 

Budite spremni na iznenadne situacije

Osim brojeva hitnih službi za spašavanje koje morate naučiti napamet, ne zaboravite da je za krizne situacije važno poznavati i međunarodni SOS signal, kao i Morseov kod. „Riječ je o međunarodno važećem optičkom ili zvučnom signalu“, objašnjava Schiester. „Emitiraju se tri kratka signala, nakon čega slijede tri dugačka signala, a nakon njih još tri kratka signala. Nakon kratkog prekida taj uzorak valja ponoviti.“

Tijelo različito reagira na stresne situacije, pa nije neuobičajeno da se ljudi u opasnim situacijama ne mogu sjetiti ni naučenih telefonskih brojeva, a kamoli frekvencije odašiljanja svjetlosnih signala koji čine međunarodno dogovoreni znak za SOS.

Svjetiljka za odašiljanje međunarodnog SOS poziva

U takvim hitnim slučajevima spas pružaju naglavne svjetiljke poput Ledlenserove MH11 koja ima mogućnost odašiljanja signala kao svjetlosne funkcije i olakšava opasne situacije s kojima se sportaši mogu suočiti na otvorenom. Ova outdoor svjetiljka može se kontrolirati putem Bluetooth veze uz aplikaciju „Ledlenser Connect“. U hitnim slučajevima aktiviranje SOS signala pokreće se izravno unutar aplikacije: emitiraju se tri kratka svjetlosna signala, tri dugačka, i ponovno tri kratka svjetlosna signala.

„U našem svijetu ova funkcija predstavlja podršku koja može pomoći, na primjer, izgubljenim planinarima. U pravilu ne morate ništa znati o svjetlosnim signalima koji se vrlo rijetko koriste“, objašnjava Philipp Elsner, voditelj proizvodnje u Ledlenseru. „Najdraže bi nam bilo da ta funkcija nikada nikome niti ne ustreba.“

I mi se nadamo da vam nikada neće trebati, ali budite spremni i nabavite svu potrebnu opremu kako biste sebe i svoje suputnike na svim vašim avanturama učinili sigurnima. Mala rješenja za veliku sigurnost.

 

 

 

 

 

 

Opremite se za svoje ljetne avanture najkvalitetnijim svjetiljkama na tržištu samo jednim klikom na link.

Natrag
Zatvori

Kolačići i druge tehnologije za praćenje vaših preferenci mogu se koristiti na ledlenser.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica ledlenser.hr funkcionirala.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih akcija, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. Više o kolačićima i kako i ledlenser.hr koristi pročitajte u našim Uvjetima poslovanja.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.
Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu kreiranja korisničkog profila, a radi poboljšanja kupovine i korištenja web usluge. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.
Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi kupovine i isporuke proizvoda na željenu adresu. 
Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.
Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka. 
Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu realizacije kupovine i dostave proizvoda. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.

Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi isporuke proizvoda na željenu adresu.

Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

Slažem se s Uvjetima privatnosti

Slažem se s Uvjetima privatnosti. 

Slažem se s Uvjetima privatnosti.