22. siječanj 2020

Zimski sportovi na otvorenom

Ulazak u novu godinu prilika je da okrenemo novi list i promijenimo sve ono što smo do sada krivo radili. Ili, pak, da počnemo raditi ono što do sada nismo radili.

Jedna od tih dobrih odluka je početak redovite fizičke aktivnosti. Kretanje i sport osnova su svakog zdravog života i očuvanja zdravlja organizma.

Zimi su dani kraći, hladniji i zato se većina novopečenih sportaša odlučuje na odlazak u teretanu.

Oni iskusniji nikako se ne ograničavaju na zatvorene prostore, pretople i prenapučene teretane, posebno u večernjim satima kada se za spravom za vježbanje uvijek čeka u redu.

Oni će iskoristiti sve prednosti vježbanja na otvorenom čak i u hladnijim zimskim mjesecima.

Niže temperature pomažu u očuvanju imuniteta i jačanju organizma, a tijelu treba duže vremena da se zagrije za što će morati potrošiti više energije. To znači da će posegnuti i za masnim rezervama. Da, rekreacija na otvorenom u zimi omogućit će vam da brže smršavite.

Zimske aktivnosti na otvorenom

Kako krenuti

Često ćete pročitati kako bi bilo dobro da svoje sportsko putovanje započnete s prijateljem koji je, jednako kao i vi, odlučio vježbati. Jedno drugo ćete podržavati i poticati na vježbanje.

Međutim, pokazalo se kako je to najčešći kamen spoticanja u ustrajanju u vježbanju. Prijatelj će pojedine dane biti spriječen i neće moći doći na sportski “dejt” ili mu se jednostavno neće dati pa će smisliti neko opravdanje. U tim okolnostima i vi ćete teže pronaći motivaciju za vježbanje.

Dodatan problem je i u dogovoru oko planirane sportske aktivnosti. Neće svima odgovarati svaka fizička aktivnost, a i startna pozicija svakog vježbača je drugačija ovisno o razini kondicije.

Krenite sami, čvrsti u odluci da ćete ustrajati i budite spremni na to da je svaki početak težak, ali vrijedi.

Trčanje u mraku

Sportovi na otvorenom

Malo dobrih vijesti! Postoji teretana u kojoj je članstvo besplatno, a i ne trebate ga mjesečno obnavljati. Teretana koja je otvorena 24 sata dnevno, spremna baš kada vama odgovara, a opremljena najboljim spravama.

Pogađate? Teretana pod vedrim nebom.

Ako većinu svog vremena provodite u kući, autu ili na poslu i uglavnom boravite u zatvorenim prostorima, nije neka ideja da i svoje sportske sate odrađujete u istim takvim uvjetima.

Na svježem zraku čeka vas višak energije, smanjenje napetosti i lišavanje stresa.

Odaberite jednu od bazičnih aktivnosti na otvorenom i neka ona postane vaša omiljena aktivnost.

S čime god krenuli, jedno je sigurno. Nakon početnih upala mišića i svih prepreka koje ćete svladati, postat ćete ovisni o sportu. Tijelo će vas tražiti pokrete, a duh zahtijevati stres free stanje koje donosi aktivnost na svježem zimskom zraku.

1. Trčanje

Trčanje na traci je dosadno. Zato vam nova teretana nudi trčanje na otvorenom gdje god vi odaberete. Uređene atletske staze obližnjeg stadiona ili školskog igrališta, brdoviti šumski putevi u prirodi, gradske ulice… na vama je izbor. Sigurno vam neće biti dosadno.

Trčanje u zimskim mjesecima

2. Zimsko hodanje

Brzo hodanje iznimno je popularan sport i to ne bez razloga. Pozitivno utječe i na psihičko i na emocionalno stanje organizma, a u tren oka dovodi vas do magične brojke od 10 tisuća.

Toliko bi, naime, odrastao čovjek dnevno trebao napraviti koraka za zdravlje. U prosjeku, ne napravimo ni polovicu toga, tek oko 4 tisuće koraka.

Zanemarite raniji savjet kako je najbolje da kretene sami. Na ovu aktivnost slobodno povedite svog psa, uživat će u bržem ritmu vaših šetnji.

3. Vožnja biciklom

Kada čujete da je prehladno za vožnju biciklom, odmahnite rukom. Koja je razlika između skijanja ili brzog hodanja na temperaturama ispod ništice i vožnje biciklom.

Nikakva, stvar je samo dobre opreme, ponajprije odjeće koja bi trebala spriječiti prodor hladnog zraka ili snijega i kiše. Uzmite bicikl i spremni ste.

Ipak, pripazite na stanje terena kojim vozite. Klizava cesta, led ili snijeg zahtijevaju dodatan oprez u vožnji, smanjenu brzinu i suzdržavanje od kočenja ili nagle promjene pravca.

Bicikliranje u zimskim uvjetima

LED svjetiljke su must have oprema

Šal, kapa i rukavice, osnovna su oprema za bilo koji zimski sport uz neizostavnu termo odjeću, vjetronepropusnu i vodootpornu. Oprema je to koja će vas držati zagrijanima.

Ipak, postoji nešto važnije, a to je sigurnost.

U zimi mrak rano pada, pa je izgledno da ćete s aktivnostima na otvorenom krenuti u lagani sumrak i završiti ih u uvjetima bez danjeg svjetla, barem tijekom radnog tjedna.

To vas nikako ne bi trebalo spriječiti da iskoristite sve benefite zimskih sportova. Ono što trebate jest dobra svjetiljka uz koju ćete imati kompletan pregled nad terenom, a pružit će vam i osjećaj maksimalne sigurnosti.

Nju ćete odabrati ovisno o sportu kojim se planirate baviti.

Ledlenser kao svjetski lider na tržištu LED svjetiljki mislio je na svaku situaciju. Samo pritisak gumba dovoljan je da svane sunce.

Ručne svjetiljke koje možete držati u ruci tijekom svojih večernjih šetnji ili one naglavne koje će biti pouzdan partner u zimskom trčanju i vožnji biciklom, bit će savršen protuargument za sve one koji će vas odgovarati od večernjih sportskih aktivnosti. Vi svoje svjetlo uvijek nosite sa sobom.

 

Provjerite ponudu svjetiljki

 

Natrag
Zatvori

Kolačići i druge tehnologije za praćenje vaših preferenci mogu se koristiti na ledlenser.hr Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica ledlenser.hr funkcionirala.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih akcija, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. Više o kolačićima i kako i ledlenser.hr koristi pročitajte u našim Uvjetima poslovanja.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.
Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu kreiranja korisničkog profila, a radi poboljšanja kupovine i korištenja web usluge. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.
Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi kupovine i isporuke proizvoda na željenu adresu. 
Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.
Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka. 
Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

DREAM POINT d.o.o., OIB: 84098788294, Zagreb, Fallerovo šetalište 22 („Dream Point“), kao Voditelj zbirke osobnih podataka, obavještava Vas da se Vaši osobni podaci dostavljaju sa web stranice www.ledlenser.hr (dalje u tekstu „web stranice“) i da će biti obrađeni.

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka koje ustupate Dream Pointu putem ovih web stranica u svrhu realizacije kupovine i dostave proizvoda. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.

Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom suglasni ste da se vaši osobni podaci dijele s našom dostavnom službom, a radi isporuke proizvoda na željenu adresu.

Dream Point će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koju možete pročitati ovdje, sukladno Politici privatnosti i kolačića koju možete pročitati ovdje i sukladno drugim primjenjivim propisima Republike Hrvatske, a uvijek uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Dream Point štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su dozvoljeni zakonima.

Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti poštom na gore navedenu adresu ili e-mailom na adresu: [email protected]. Također, imate pravo dobiti uvid u svoje podatke koji se obrađuju te zatražiti ispravak, izmjenu ili dopunu podataka.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate Dream Pointu da obrađuje i koristi vaše osobne podatke za navedenu svrhu. Ovim putem izričito izjavljujete da imate više od 18 godina.

Slažem se s Uvjetima privatnosti

Slažem se s Uvjetima privatnosti. 

Slažem se s Uvjetima privatnosti.